12
Jan

Montecito Kitchen Area

BEFORE & AFTER:  Montecito Kitchen

Challenge:  Client felt the kitchen space crowded her when she was in the room.  Yet, she needed to maintain the same amount of storage and functionality.  While the ability to have extra light was desired the client did not want to add fixtures.

                                                       

Our Analysis:  We love how this Atascadero client’s space turned out. Notice the two different colors of cabinets and quartz countertops? It’s one of our signature touches, and it adds a lot of visual interest. The white upper cabinets, subway tile backsplash and bank of windows over the apron front sink really brighten the room too.

 

DSC_0003

Here’s what it looked like before. The old upper cabinets and peninsula boxed the space in, and see the door placement? We removed the door, installed three windows in place of two, and put in new French doors (just to the right of the picture above) to bring in even more light. Moving the door also allowed more room for countertops and lower cabinets along the wall.

Image

Here’s another view of the new kitchen. We love the nook for cookbooks.

DSC_0015

And here’s another kitchen view. The new island in place of the peninsula gives the kitchen even more storage and work space, and also encourages movement around the entire kitchen. It’s an inviting space where people can gather and make memories.

DSC_0021